Bespaar op stookkosten met tips van de loodgieter

Nieuws, Tips

Met stookkosten bedoelen we het geld dat u besteedt aan het verwarmen van een woning. Een verwarming zorgt ervoor dat in huis van een aangename temperatuur genoten kan worden. Dit gebeurt door de gasverbranding die in de CV ketel plaatsvindt. Door deze verbranding van gas ontstaat hitte die gebruikt wordt om water te verhitten. Het warme water wordt vervolgens door de buizen van het verwarmingssysteem getransporteerd naar de radiatoren. Het hete water zorgt ervoor dat de radiatoren hitte uitstralen. Vooral in de winter is een grote hoeveelheid gas nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Dit brengt hoge kosten met zich mee. De volgende tips van de loodgieter om te besparen op stookkosten zijn daarom ook meer dan welkom.

Voordeel van een designradiator

De loodgieter geeft als eerste tip het installeren van designradiatoren in de woonkamer. Het is niet zo dat deze radiatoren zuiniger functioneren dan de normale modellen. Toch is het mogelijk om met de installatie hiervan te besparen op de stookkosten. Standaard radiatoren worden meestal namelijk uit het zicht verborgen omdat deze niet mooi ogen in het interieur. Vaak wordt ervoor gekozen om gordijnen of een verwarmingsbak voor de radiatoren te hangen om deze te verbergen. Met designradiatoren is dit niet nodig. Deze zijn namelijk mooi vormgegeven. De radiatoren zijn in vele verschillende vormen, kleuren en designs verkrijgbaar. U kan daardoor een radiator bestellen die mooi bij uw interieur past waardoor deze open in het zicht kan hangen en meer warmte uitstraalt.

Investeren in betere isolatie

Een betere isolatie van de woning laten aanbrengen is volgens de loodgieter één van de beste investeringen die u kunt doen. Het laten isoleren van de spouwmuur of het dak kost een paar duizend euro. Deze investering voor een betere isolatie zorgt er echter wel voor dat minder warmte uit de woning ontsnapt. Hierdoor kunt u met minder energie de woning verwarmen en besparen op de stookkosten. De investering kunt u vaak binnen een paar jaar al terugverdienen. Dit terwijl u vele jaren van de besparing kunt genieten die u met het isoleren bereikt.

Wij bieden u:

Snelle service

Loodgieterwerkzaamheden

Van lekkage tot cv-ketels

Ervaren vakmensen

24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button