Bevestigen van de radiatoren

Bevestigen van de radiatoren

Geef je radiator de ruimte

Als je eenmaal je radiatoren uitgekozen hebt, kun je beginnen met deze op te hangen. Over het algemeen worden radiatoren opgehangen op plaatsen waar de meeste kou naar binnen komt, dit is dus vaak onder een raam. Zorg ervoor dat de radiator voldoende ruimte heeft om de warme lucht te kunnen laten circuleren. Het is het beste om deze ongeveer tien centimeter van de grond te plaatsen en ook ongeveer tien centimeter onder de vensterbank. De afstand tussen de radiator en de muur waar deze aan hangt hoort ongeveer vijf centimeter te zijn. Vind je een radiator erg ontsierend voor de kamer? Dan kun je er een ombouw omheen maken, maar hou er dan wel rekening mee dat de radiator wat verder van de muur af dient te komen hangen en dat het ook meer ruimte in beslag zal nemen. Je zult ook een deel van de warmte verliezen als je een ombouw om de radiator plaatst en de warmteopbrengst zal dus niet meer optimaal zijn.

Wat heb je allemaal nodig?

Behalve de radiator zelf heb je ook materiaal nodig om deze te bevestigen aan de muur en om de aansluiting met de leidingen te maken. Je hebt in ieder geval het volgende hiervoor nodig: goed gereedschap, ophangbeugels, een radiatorknop of thermostaatknop, een retourventiel, een ontluchtingsstop, knelkoppelingen en een aftapkraan.

Begin van de montage

Lees voor je de radiator gaat monteren, eerst goed de gebruiksaanwijzing door en kijk goed of je alles wat je nodig hebt ook werkelijk hebt. Je monteert als eerste de beugels op de muur. Zorg hierbij dus voor voldoende ruimte voor het paneel. Niet alleen de radiator hoort de ruimte te krijgen, ook de leidingen dienen speling te hebben, omdat deze uitzetten en weer inkrimpen als er warm of kouder water doorheen stroomt. Als ze te strak bevestigd zijn, kunnen ze gaan tikken.Call Now Button