Bevestigen van de radiatoren

Loodgieter werkzaamheden
Tips

Geef uw radiator de ruimte

Als u eenmaal uw radiatoren uitgekozen heeft, kunt u beginnen met deze op te hangen. Over het algemeen worden radiatoren opgehangen op plaatsen waar de meeste kou naar binnen komt, dit is dus vaak onder een raam. Zorg ervoor dat de radiator voldoende ruimte heeft om de warme lucht te kunnen laten circuleren. Het is het beste om deze ongeveer tien centimeter van de grond te plaatsen en ook ongeveer tien centimeter onder de vensterbank. De afstand tussen de radiator en de muur, waar deze aan hangt hoort, ongeveer vijf centimeter te zijn. Vindt uw een radiator erg ontsierend voor de kamer? Dan kunt u er een ombouw omheen maken. Maar hou er dan wel rekening mee dat de radiator wat verder van de muur af dient te komen hangen en dat het ook meer ruimte in beslag zal nemen. U zult ook een deel van de warmte verliezen als u een ombouw om de radiator plaatst en de warmteopbrengst zal dus niet meer optimaal zijn.

Wat heeft u allemaal nodig?

Behalve de radiator zelf, heeft u ook materiaal nodig om deze te bevestigen aan de muur en om de aansluiting met de leidingen te maken. U heeft in ieder geval het volgende hiervoor nodig: goed gereedschap, ophangbeugels, een radiatorknop of thermostaatknop, een retourventiel, een ontluchtingsstop, knelkoppelingen en een aftapkraan.

Begin van de montage

Lees voor u de radiator gaat monteren, eerst goed de gebruiksaanwijzing door en kijk goed of u alles wat u nodig hebt ook werkelijk heeft. U monteert als eerste de beugels op de muur. Zorg hierbij dus voor voldoende ruimte voor het paneel. Niet alleen de radiator hoort de ruimte te krijgen, ook de leidingen dienen speling te hebben. Dit omdat de leidingen uitzetten en weer inkrimpen als er warm of koud water doorheen stroomt. Als ze te strak bevestigd zijn, kunnen ze gaan tikken.

Wij bieden u:

Snelle service

Loodgieterwerkzaamheden

Van lekkage tot cv-ketels

Ervaren vakmensen

24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button