Mijn CV ketel vervangen voor een energiebesparing

cv-ketel vervangen voor energiebesparing
Nieuws, Tips

Het vervangen van een CV ketel wordt in de meeste gevallen gedaan omdat hiermee een energiebesparing te realiseren is. Mensen maken graag van deze mogelijkheid gebruik omdat een dergelijke besparing hen geld oplevert en omdat zij hiermee een bijdrage leveren aan een beter milieu. Als het geld de voornaamste beweegreden is om de CV ketel te vervangen dan moet u wachten tot het moment dat de besparing van energie groot genoeg is om de investering te rechtvaardigen. Als u tot vervanging over wilt gaan om bij te dragen aan een beter milieu dan kunt u iets meer uitgeven om een ultrazuinige CV ketel te laten installeren.

Switch van conventionele naar HR ketel

Indien de CV ketel die op dit moment in uw huis hangt al meer dan 12 jaar oud is dan bestaat de kans dat deze nog van oude technologieën gebruikmaakt. Een oude conventionele ketel heeft een veel lager rendement dan de moderne modellen die nu verkrijgbaar zijn. Tegenwoordig bestaan er namelijk HR ketels, oftewel hoog rendementsketels, die energie die vrijkomt bij het verwarmen van water opnieuw gebruikt om een ultrahoog rendement te realiseren. Een HR ketel heeft hierdoor een rendement van meer dan 100% en dit levert een energiebesparing op die enkele honderden euro’s per jaar kan bedragen als u switcht van een conventionele naar een HR ketel.

Voorbereid op de toekomst met een HRe ketel

De allernieuwste innovatie op het gebied van CV ketels is de HRe ketel. Deze verwarmingsketel maakt zowel van gas als elektriciteit gebruik bij het verwarmen van een woning. Door de vele manieren waarop we tegenwoordig op een groene manier elektriciteit kunnen opwekken, is dit de meest milieuvriendelijke keuze als u besluit uw CV ketel te vervangen. Een HRe ketel is echter niet goedkoop. De kosten voor aanschaf en installatie komen al snel boven de 10.000 euro uit.

Wij bieden u:

Snelle service

Loodgieterwerkzaamheden

Van lekkage tot cv-ketels

Ervaren vakmensen

24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button