Doucheputje verstopt? Tips!

Geen categorie

De meeste doucheputjes die verstopt raken, blijken vol te zitten met haren. Daar kunnen ook nog eens resten zeep en weggespoeld haargel bij zitten, waardoor je een substantie krijgt die je nauwelijks nog weg kunt krijgen. Het water stroomt namelijk wel weg, waardoor de haren en andere rommel achter blijven. Het gevolg daarvan is een verstopping waardoor het water steeds slechter weg gaat lopen en uiteindelijk helemaal niet meer weg wil stromen. Soms zit de verstopping zo diep dat je er zelf eigenlijk niet bij kunt komen, maar in veel gevallen kun je het prima zelf oplossen en het putje zelf ontstoppen. We geven een aantal tips om dat voor elkaar te krijgen.

Maak het doucheputje eens grondig schoon

Allereerst is het sterk aan te raden om het doucheputje goed schoon te maken. Het is helaas een vies klusje, maar zo nu en dan moet dat helaas toch gebeuren. Maak het putje open met een schroevendraaier door het deksel op te tillen. Verwijder alle rommel die je hier tegenkomt en gooi het in de prullenbak. Spoel het niet door met water, want dan komt de viezigheid juist weer verderop in de afvoer te zitten waardoor juist weer daar een verstopping kan ontstaan. In de meeste gevallen zal hierna de verstopping alweer verholpen zijn.

Chemische reiniging

Mocht bovenstaande tip niet geholpen hebben of de verstopping wel verminderd maar nog steeds aanwezig zijn, dan kun je het proberen met chemische goederen. Elke bouwmarkt maar ook de meeste supermarkten verkopen wel ontstoppingsmiddel. Dit is een chemisch middel dat met een heftige reactie probeert de verstopping op te lossen. Het is niet goed voor het milieu, niet zo best voor de leidingen en kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid, maar soms werkt het wel prima. Mocht het niet je voorkeur hebben, dan kun je er altijd nog voor kiezen om flink wat soda met kokend water door te spoelen.

Wij bieden u:

Snelle service

Loodgieterwerkzaamheden

Van lekkage tot cv-ketels

Ervaren vakmensen

24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button