Een lekkage?! Wat nu?

lekkage, wat nu?

Een lekkage?! Wat nu?

Uiteraard zit niemand op een lekkage te wachten. Een lekkage laat de bewoners of eigenaar van de woning al snel met de handen in het haar zitten. Vaak is immers niet duidelijk waar de lekkage zich precies bevindt. Daardoor weet men ook niet altijd precies of de lekkage en de daardoor ontstane schade vergoed wordt door de verzekering. Een lekkage veroorzaakt natuurlijk ook materiële schade. Daarom leggen we hieronder kort uit wat u het beste kunt doen bij het ontdekken van een lekkage in Roosendaal.

Beperk de schade

Bij ontdekking van een lekkage is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er niet meer schade kan ontstaan dan al het geval is. Probeer dus die schade te beperken door in geval van een lekkende waterleiding de hoofdkraan af te sluiten en bij een lekkage in het dak van de woning emmers en dergelijke in te zetten om het water op te vangen.

Bel de verzekeraar

Nu hebt u wellicht de neiging om direct een waterbedrijf of loodgieter in te schakelen om de problemen te verhelpen. Het is echter verstandiger om eerst contact op te nemen met uw verzekeraar – indien u een verzekering voor dergelijke schade hebt afgesloten. Mogelijk heeft uw verzekeraar met bepaalde loodgieters overeenkomsten of zijn er bepaalde voorwaarden aanwezig om tot uitkering van de schadevergoeding over te kunnen gaan.

Maak foto’s

Vervolgens is het zaak om de schade uitvoerig vast te leggen alvorens deze gerepareerd wordt. Mocht de verzekeraar tegenstribbelen bij het uitkeren van de schadevergoeding, dan heeft u in ieder geval nog de foto’s als bewijslast van de schade.

Laat de schade repareren

Tenslotte is het belangrijk om zo spoedig mogelijk de schade te laten repareren om het ontstaan van verdere schade te beperken.Call Now Button