Het herkennen van een lekkage

Tips

Zoals u ongetwijfeld wel weet kan een lekkage behoorlijk wat schade aanrichten. De meeste inwoners van Roosendaal komen dan ook direct in actie zodra zij een lek ontdekt hebben. Dit is verstandig, want zodoende blijft de schade beperkt. Helaas komt het ook geregeld voor dat er te laat ingegrepen wordt. Dit komt doorgaans doordat het herkennen van een lekkage niet altijd even makkelijk is. Inwoners van Roosendaal denken bij een lekkage namelijk aan een plas met water. Er hoeft echter geen sprake te zijn van een waterplas bij een lekkage. Maar hoe kunt u een lekkage dan herkennen?

Let op de waterdruk

Een eerste teken dat kan duiden op een lekkage is een lage waterdruk. Helaas letten veel mensen niet op de snelheid waarmee het water uit de kraan stroomt. Valt het jou op dat de waterdruk de laatste tijd aanzienlijk lager is dan voorheen? Dan kan er sprake zijn van een lek. Het water ontsnapt namelijk elders uit de leiding, waardoor de druk lager ligt. Bij een lage waterdruk is het daarom altijd verstandig om een rondje te maken door uw woning.

 

Ga op zoek naar vochtplekken

Naast een lage waterdruk duiden vochtplekken ook vaak op en lekkage. Dit zijn natte plekken op de vloer, plafond of muur. Vochtplekken slaan soms geel uit, maar dit is niet altijd het geval. Ziet u een vochtplek op uw muur? Weet dan dat er mogelijk een lekkage achter deze plek zit. Wordt de plek langzaam maar zeker steeds groter? Dan is een lekkage zeer aannemelijk. Een vochtplek hoeft overigens niet altijd te duiden op een leidinglekkage. Het vocht kan namelijk ook van buiten komen.

 

Laat lekdetectie uitvoeren

Wilt u zeker weten of er sprake is van een lekkage? Dan raden wij u aan een loodgieter in te schakelen. Waarom? Omdat hij lekdetectie uit kan voeren. Met behulp van een speciale camera kan hij het leidingwerk in uw woning inspecteren. Indien hij een afwijkend beeld ziet op zijn apparaat, duidt dit vaak op een lek. Met behulp van lekdetectie kunt u de bron van een lek zeer nauwkeurig opsporen. Hierdoor hoeft u geen complete vloer of muur open te breken.

Wij bieden u:

Snelle service

Loodgieterwerkzaamheden

Van lekkage tot cv-ketels

Ervaren vakmensen

24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button