Hoe kies ik voor de juiste CV ketel?

Hoe kies ik voor de juiste CV ketel?

Wanneer de oude CV ketel aan vervanging toe is, is het zaak om een nieuwe CV ketel uit te zoeken. Al snel rijst dan de vraag: welke CV ketel is voor mijn situatie het beste? We geven hieronder enkele aandachtspunten voor het kiezen van de juiste CV ketel in Roosendaal.

Wat zijn de behoeften?

Allereerst is het zaak om de behoeften van de bewoners op een rijtje te zetten. Hoeveel water moet de CV ketel kunnen verwarmen? Wat moet de capaciteit precies zijn?

Dat hangt van diverse zaken af. Een appartement is veel eerder in de winter op temperatuur dan een rijtjeshuis, laat staan een vrijstaande woning. De CV ketel van een vrijstaande woning moet dan ook een grotere capaciteit hebben dan de CV ketel van een appartement.

Daarnaast hangt het ook af van de voorzieningen in de woning. Wanneer er een regendouche, een groot bad en een jacuzzi in de woning aanwezig is, moet de capaciteit van de CV ketel veel groter zijn om te zorgen dat de CV ketel genoeg capaciteit heeft om het bad te vullen met warm water. Het is immers onwenselijk wanneer het warme water al op is voordat het bad gevuld is.

Gericht op de toekomst

Ook is het zaak om rekening te houden met eventuele veranderingen in de bewonerssamenstelling in te toekomst. Wellicht woont u nu nog maar samen, maar worden er de komende jaren kinderen verwacht. Het is verstandig om de capaciteit van de CV ketel daarop af te stemmen om te zorgen dat de ketel nu en in de toekomst blijft voldoen aan de wensen van de bewoners.

Deskundig advies

Tenslotte raden we aan om deskundig advies in te winnen. Een ervaren loodgieter heeft vaak een betere kijk op het aanbod van de CV ketels en het kiezen van het juiste exemplaar, dan een onervaren koper dat heeft.Call Now Button