Hoe vaak moet mijn CV ketel onderhouden worden?

Cv-ketel
Tips

Een CV ketel moet onderhouden worden om de veiligheid en correcte werking van het apparaat te garanderen. Iedereen is wel bekend met het feit dat CV ketel onderhoud noodzakelijk is. Wat niet iedereen weet is hoe vaak dit precies moet gebeuren. We krijgen als loodgietersbedrijf dan ook regelmatig de vraag; hoe vaak moet mijn CV ketel onderhouden worden? Een simpel antwoord op deze vraag geven die voor elke situatie geldt, is echter niet zo makkelijk. We kunnen bijvoorbeeld antwoorden dat de CV ketel minimaal 1 keer per jaar nagekeken moet worden om de veiligheid te garanderen. Als het echter gaat om het apparaat afstellen om de efficiëntie te verbeteren, dan is meer dan 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt beter.

Zekerheid veilige werking CV ketel

Potentieel kan een CV ketel een zeer gevaarlijke toepassing in uw woning zijn. In de ketel vindt immers een verbranding van gas plaats. Aan de energierekening te zien, is het ook een grote hoeveelheid gas die op het moment dat de verwarming aanstaat verbrand wordt. Als u nadenkt over een gastoevoer en een constant brandende open vlam, dan zal u wel begrijpen tot welke gevaren dit potentieel kan leiden. Om deze reden moet CV ketel onderhoud minimaal 1 keer per jaar plaatsvinden. Nadat een loodgieter alle essentiële onderdelen heeft nagekeken, heeft u namelijk weer zekerheid over een veilige werking van het apparaat. U weet zeker dat er geen gaslekkages zijn en dat er sprake is van een volledige verbranding in de CV ketel. Na het onderhoud krijgt de CV ketel een sticker dat deze weer voor een jaar veilig is bevonden.

Onderhouden voor energie efficiëntie

Een andere reden om een CV ketel te onderhouden is het verbeteren van de energie efficiëntie. Tijdens een onderhoudsbeurt zal de loodgieter er ook voor zorgen dat alle onderdelen van het verwarmingssysteem weer optimaal met elkaar functioneren. Het gevolg hiervan is dat de verwarming en het water uit de douche of kraan sneller warm zullen worden. Logischerwijs wordt er in dat geval ook minder energie verbruikt. Efficiënter omgaan met energie bij het verwarmen van uw woning zal ook zeker een effect hebben op de hoogte van uw energierekening. U realiseert hiermee dus een besparing van geld. Aan de ene kant door een lager energieverbruik, maar ook doordat regelmatig CV ketel onderhoud zal zorgen voor een lagere levensduur van het apparaat.

Wij bieden u:

Snelle service

Loodgieterwerkzaamheden

Van lekkage tot cv-ketels

Ervaren vakmensen

24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button