Hoe verleg ik een leiding?

Nieuws, Tips

Het verleggen van een leiding is een klusje dat behoorlijk precies komt. Deze klus kan om diverse redenen uitgevoerd moeten worden. De leiding verleggen in Roosendaal kan bijvoorbeeld gebeuren omdat er een aan- of uitbouw geplaatst moet worden, waarin een watertappunt moet komen. Die leidingen moeten dan dus verlegd worden naar de nieuwe ruimte. Ook kan het zijn dat bijvoorbeeld de keuken heringericht wordt, zodat de kraan bijvoorbeeld aan de andere kant van de keuken komt te staan. De leidingen moeten dan verlegd worden naar de nieuwe plek van de kraan.

Zelf doen of loodgieter inschakelen?

Een handige klusser zal zichzelf al snel de vraag stellen: kan ik dat zelf doen, die leidingen verleggen? Het antwoord is hoogstwaarschijnlijk: ja, dat kunt u prima zelf doen. Het aansluiten van waterleidingen is een precies karwei dat een zeer lage fouttolerantie heeft, maar wanneer u netjes en secuur werkt, moet dat wel te doen zijn.

Het is echter de vraag of het verstandig is om het zelf te doen. De kans op een lekkage moet namelijk  niet onderschat worden, en zeker ook niet de kosten die met een dergelijke lekkage gepaard zullen gaan. Tegenwoordig worden waterleidingen zeer netjes in de muren en vloeren in de woning weggewerkt. Dat ziet er mooi uit, maar hierdoor is er wel een groot risico aanwezig wanneer de leidingen lek raken. In dat geval moet namelijk de vloer of de muur weer open gebroken worden om de leiding te repareren.

Het is dus zeer aan te raden om het verleggen van leidingen uit te besteden aan een loodgieter.

Wij bieden u:

Snelle service

Loodgieterwerkzaamheden

Van lekkage tot cv-ketels

Ervaren vakmensen

24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button