Wat komt er kijken bij het aanleggen van een riolering?

riolering
Nieuws, Tips

De aanleg van een riolering is iets wat doorgaans bij de aanleg en bouw van de woning al gedaan wordt. Toch kan het om tal van redenen gebeuren dat er op een later tijdstip een uitbreiding van de riolering in Roosendaal nodig of gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een waterafvoer in de achtertuin. Die afvoer moet wel op het riool worden aangesloten als het water niet naar bijvoorbeeld een sloot kan worden afgevoerd.

Onderschat de aanleg van een riolering niet

Het is belangrijk om het aanleggen van een riolering niet te onderschatten. Vaak denkt men dit wel even te kunnen doen, soms zelfs tussen de werkzaamheden in.

Het gaat doorgaans al fout bij de ophanging van de buizen zelf. Eigenlijk alles wat in de grond wordt aangebracht, zal na verloop van tijd verzakken. Het is daardoor belangrijk dat de rioolbuizen zodanig worden opgehangen dat ze zo min mogelijk verzakken. Bij een verzakking van de buizen kan immers een lekkage of een verstopping ontstaan. Bij grotere verzakkingen van de buizen kan bovendien de tuin komen te verzakken.

Ook is het belangrijk de rioolbuizen niet te voorzien van haakse bochten of T-splitsingen. Hierdoor kunnen namelijk verstoppingen ontstaan. Bij T-splitsingen moet zelfs het riool worden opengebroken als er een verstopping in zit. Daar zit u dus al helemaal niet op te wachten.

Schakel een loodgieter in

Al met al komt er dus behoorlijk wat kijken bij de aanleg van riolering. Het is niet zo heel lastig om het goed werkend neer te leggen, maar het is des te lastiger om ervoor te zorgen dat het na vele jaren nog steeds goed werkt.

Wij bieden u:

Snelle service

Loodgieterwerkzaamheden

Van lekkage tot cv-ketels

Ervaren vakmensen

24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button