De meest voorkomende oorzaken van een lekkage in de garage

Tips

waterschadeLekkages kunnen op tal van verschillende plekken in uw woning ontstaan, denk bijvoorbeeld aan de badkamer rond de afvoer of bij leidingen, in de garage of bijvoorbeeld op zolder onder uw dakbedekking. Het is lastig om een lekkage te voorkomen, omdat de lekkage op zoveel verschillende plekken kan ontstaan. Door de meest voorkomende oorzaken van een lekkage in de gaten te houden, kunt u de kans op een lekkage wel verkleinen. In dit artikel noemen we twee veelvoorkomende oorzaken van een lekkage in de garage.

Mocht u toch te maken krijgen met een lekkage, dan is het sterk aan te raden om de hulp van een loodgieter zo snel mogelijk in te schakelen. Des te sneller u de hulp van een loodgieter inschakelt, des te kleiner de kans op waterschade wordt.

Lekkages door kapotte leidingen en versleten dakbedekking

Een lekkage in de garage ontstaat over het algemeen rond leidingsstukken die niet goed op elkaar aansluiten. In zo’n situatie ontstaat speling, waarlangs het water langzaamaan naar buiten kan sijpelen. Naast de versleten leidingen kunnen er ook lekkages onder het dak van uw garage ontstaan. In de dakbedekking kunnen door de jaren heen gaatjes en barstjes ontstaan, waardoor het regenwater naar binnen kan sijpelen.

Door de leidingen en uw dakbedekking eens per jaar na te lopen, kunt u de kans op een lekkage verkleinen. In het geval van een lekkage kunt u immers direct voor een passende oplossing zorgen.

 

Wij bieden u:

Snelle service

Loodgieterwerkzaamheden

Van lekkage tot cv-ketels

Ervaren vakmensen

24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button