Probeer verstoppingen van het riool zelf op te lossen

Nieuws, Tips

Loodgieters kunnen u helpen met het uitvoeren van klussen in de woning, maar zeker ook rondom de woning. Het aanleggen van leidingen of het aansluiten van een extra buitenkraan: voor een loodgieter is het zeker geen raketwetenschap. Toch is dat zeker niet het enige wat een loodgieter doet. Veel loodgieters houden zich namelijk ook bezig met verstoppingen in de woning. Wanneer u te kampen hebt met een verstopping, dan is het ook zeker raadzaam om een loodgieter in te schakelen. Er is echter ook nog een kans dat u zelf de verstopping kunt verhelpen. Om dat gemakkelijker te maken, geven we hieronder een tip.

Schaf een ontstoppingsveer aan

Een ontstoppingsveer is een hele lange veer die gebruikt kan worden om een verstopping uit elkaar te trekken of verder te duwen. Het verder duwen van een verstopping is natuurlijk niet de bedoeling, maar bijkomend effect is vaak dat de verstopping uit elkaar valt, en dat is dus weer wel de bedoeling.

Vaak beschikt de ontstoppingsveer over een handel waarmee de druk op de veer opgevoerd kan worden, waardoor de verstopping echt met kracht weggeduwd kan worden.

Chemische middelen

Wanneer het niet lukt met een ontstoppingsveer, kan het nog het proberen waard zijn om chemische middelen in te schakelen. Door de reactie die ontstaat, kan de verstopping soms oplossen waardoor u ervan verlost bent.

Wij bieden u:

Snelle service

Loodgieterwerkzaamheden

Van lekkage tot cv-ketels

Ervaren vakmensen

24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button