Tips om verstoppingen te voorkomen

Tips om verstoppingen te voorkomen

Verstoppingen kunnen eigenlijk in twee verschillende soorten verstoppingen worden opgedeeld, waarbij we kijken naar de oorzaak van de verstopping. Enerzijds zijn er verstoppingen die door verloop van tijd ontstaan. Hierbij gaat het om een ophoping van vet en vuiligheid waardoor het water niet goed meer weg kan spoelen. Anderzijds zijn er nog de verstoppingen die zijn ontstaan doordat er een object door de afvoer is gestopt. U kunt dan denken aan doorgespoelde wattenstaafjes, washandjes en ga zo maar door.

We geven hieronder enkele tips om verstoppingen te voorkomen.

Het toilet is geen prullenbak

Regelmatig wordt een verstopping in Roosendaal ontstaan doordat men van alles en nog wat door het toilet probeert weg te spoelen. Het toilet is daar uiteraard niet voor bedoeld. Gebruik het toilet enkel waar het voor bedoeld is en gebruik een prullenbak om van het afval af te komen.

Verstopping? Onderneem direct actie

Een tweede tip is om wanneer een verstopping zich uit, direct actie te ondernemen en niet af te wachten tot de afvoer helemaal niet meer doorspoelt. Wanneer u blijft wachten, wordt de verstopping alleen maar erger en lastiger te verhelpen.

Haal de haren uit het putje

Het is een vies karwei, maar het is belangrijk om het doucheputje schoon te houden. Ruim dus regelmatig de achtergebleven haren op die zich in het putje verzamelen.Call Now Button