De vier stappen van een CV ketel installatie

Nieuws, Tips

Bij de installatie van een CV ketel komt er heel wat om de hoek kijken. Het gaat dan niet zozeer direct over de installatie van de CV ketel zelf. Dat wordt immers in het algemeen over gelaten aan de installateur – vaak de loodgieter – die de CV ketel komt ophangen en aansluiten. Het voorwerk is echter ook al belangrijk. We geven hieronder vier stappen om tot de installatie van een CV ketel te komen.

1. Wensen inventariseren

Allereerst is het zaak om de wensen te inventariseren. Welke apparaten zijn er in de woning die aan de CV ketel komen te hangen? Is er een vloerverwarming, is er een bad, is er misschien zelfs een jacuzzi? Hoeveel mensen wonen er in de woning? Hoeveel mensen verwacht u dat er over vijftien jaar in de woning wonen? Om wat voor soort woning gaat het? En ga zo maar door. Al deze factoren hebben invloed op de keuze voor een bepaald model CV ketel.

2. Loodgieter inschakelen en afspraak maken

Vervolgens kunt u een loodgieter inschakelen en om een offerte vragen. Wanneer u overeenstemming hebt bereikt over het type ketel en de prijs die daar bij hoort, kan er een afspraak worden gemaakt met de loodgieter.

3. CV ketel installeren

Daarna is het aan de loodgieter om de CV ketel te komen installeren. Het is niet aangeraden om dit zelf te doen omdat het afstellen en aansluiten van de CV ketel behoorlijk precies komt. Het werken met gas kan ook levensgevaarlijk zijn, net zoals het juist aanbrengen van de afvoer van de koolmonoxide.

4. Regulier onderhoud

Tenslotte is het ook belangrijk dat het reguliere onderhoud aan de CV ketel installatie Roosendaal niet vergeten wordt. Met regulier onderhoud kan de levensduur en de veiligheid van de CV ketel worden verbeterd.

Wij bieden u:

Snelle service

Loodgieterwerkzaamheden

Van lekkage tot cv-ketels

Ervaren vakmensen

24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button