Waarom is vloerverwarming zoveel zuiniger

Waarom is vloerverwarming zoveel zuiniger

Een vloerverwarming kan een woning op een zuinigere manier verwarmen dan andere soorten verwarmingen. In de meeste huizen wordt nu nog gebruikgemaakt van een verwarmingssysteem waarbij de warmte via radiatoren door het huis wordt verspreid. Dit is echter geen efficiënte manier om een woning te verwarmen. De zwakke punten van dit systeem kunnen worden gecorrigeerd met vloerverwarmingen. In dit artikel bekijken we nader waarom een verwarming in de vloer zoveel zuiniger is dan de traditionele manier waarop op dit moment nog de meeste woningen verwarmd worden.

Gelijkmatige verdeling van warmte

Interieur,_natuurstenen_vloer_met_trap_in_de_kelder_-_Oenkerk_-_20414256_-_RCEHet probleem met een verwarmingssysteem met radiatoren is dat deze niet gelijk door de woning verdeeld zijn. Radiatoren zitten op verschillende plekken en zijn in verschillende formaten door het huis verdeeld. Dit in combinatie met de luchtstroom in huis zorgt ervoor dat de woning ongelijkmatig verwarmd wordt. Sommige plekken zijn warmer dan andere plekken in huis en dit zorgt voor een hoger energieverbruik. Dit probleem kan verholpen worden met een vloerverwarming. Deze verwarming wordt namelijk gelijkmatig over de vloer verdeeld en zorgt daarmee voor een gelijkmatige verdeling van warmte.

Geleidelijk opwarmen van de woning

Door de betere verdeling van de warmtebron in huis wordt al minder energie verbruikt. Daarbij komt ook nog eens dat met een vloerverwarming de woning meer geleidelijk wordt opgewarmd. Dit zorgt ervoor dat de ketel minder werk hoeft te verrichten en daardoor ook minder energie verbruikt.Call Now Button